Doorzoek de site

Of bekijk alle producten

1 februari ’22

De nieuwe koers van Cavex: Whitening en Oral Care producten

De afgelopen jaren staat de mondzorg steeds meer in het teken van een mooi gebit en een frisse adem. Cavex beantwoordt aan deze behoefte met innovatieve Whitening en mondzorg producten. De patiënt én mondzorgprofessional kunnen op ons vertrouwen om een perfecte indruk te maken. Your Impression Is Our Specialty!

Cavex Oral Pre Rinse

natuurlijk witte tanden en betere mondzorg

Cavex Holland ontwikkelt en produceert al meer dan een eeuw kwalitatieve tandheelkundige en tandtechnische materialen. We zijn trots dat duizenden tandartspraktijken en laboratoria over de hele wereld onze producten dagelijks gebruiken. Om aan de behoeften van mondzorgprofessionals te kunnen blijven voldoen, innoveren we voortdurend. De wereld om ons heen verandert razendsnel. Dankzij een team van professionals op alle niveaus, kunnen wij hier effectief op inspelen.

Cavex whitening en mondzorg producten

De meest recente ontwikkelingen zijn op het gebied van whitening en mondzorg producten.  We dragen hieraan bij met onze Oral Care en Bite&White productlijnen.

Daarnaast wisten we snel in te spelen op de ontwikkelingen rondom het coronavirus. In slechts een paar weken ontwikkelden we Oral Pre Rinse. Oral Pre Rinse is een revolutionair pre-procedureel mondspoelmiddel met 1,5% gestabiliseerde waterstofperoxide. Door de patiënt voorafgaand aan de behandeling 30 tot 60 seconden te laten spoelen, wordt de kans op verspreiding van het coronavirus sterk verminderd.

Bite&White Whitening voor natuurlijk witte tanden

Eet- en drinkgewoonten, roken en andere factoren zoals ouderdom kunnen ervoor zorgen dat onze tanden steeds donkerder van kleur worden. Om de natuurlijke witte tandkleur te herstellen, ontwikkelden we verschillende bleekoplossingen.

De ABC Masterkit: Een uniek 3-staps thuisbleeksysteem

ABC staat voor Activeren, Bleken, Conditioneren. De ABC Masterkit geeft de bleekbehandeling nét dat beetje extra door de voor- en nabehandeling. De activator paste zorgt voor optimale bleekcondities in de mond, door het verhogen van de PH-waarde. De unieke conditioner met 2% hydroxyapatiet biedt na de bleekbehandeling maximaal comfort. Dit helpt bij eventuele gevoeligheid.

De toevoeging van de activator en conditioner maakt het product uniek onder de bleekoplossingen

KLINISCHE BEOORDELING VAN 87% DOOR DE DENTAL ADVISOR

Wij waarderen de mening van de tandarts. Daarom hebben we The Dental Advisor onze ABC Masterkit laten testen. Na een klinische evaluatie door een team van tandartsen kreeg deze complete whitening oplossing een beoordeling van maar liefst 87%. Professionals beoordelen de ABC Masterkit als een effectieve oplossing die eenvoudig in gebruik is. Lees hier het volledige rapport.

Klaar voor de toekomst: Het Cavex Whitening Production Center

Door de enorme vraag naar onze Whitening oplossingen hebben wij recentelijk ons Whitening Production Center geopend. Deze ultramoderne productiefaciliteit maakt het voor ons mogelijk Whitening producten te blijven produceren die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Hiermee zijn we klaar voor de toekomst.

Cavex whitening en mondzorg productenPre-procedureel spoelen tegen het Coronavirus

Het virus is er helaas nog steeds en zorgt nog altijd voor veel besmettingen. Tijdens de allereerste uitbraak van Covid-19 in 2020 heeft Cavex Holland in razendsnel tempo Cavex Oral Pre Rinse ontwikkeld. De combinatie van wetenschappelijke informatie en de jarenlange ervaring met waterstofperoxide en mondspoelmiddelen als Fresh4Sure, heeft geleid tot een pre-procedureel mondspoelmiddel op waterbasis met 1.5% gestabiliseerde waterstofperoxide. Pre-procedureel spoelen vermindert het aantal micro-organismen in de mondholte sterk en verkleint daarmee de kans op contaminatie met virussen, waaronder Covid-19.

Een betere mondgezondheid dankzij Fresh4Sure

Een goede mondgezondheid is essentieel om een slechte adem (halitose) te voorkomen. Steeds meer mensen zijn zich hiervan bewust. Hierdoor neemt de vraag naar effectieve mondverzorgingsproducten toe. Cavex   Fresh4Sure is een innovatief 3-staps mondverzorgingssysteem. Het systeem herstelt op natuurlijke wijze de balans tussen de zogenaamde ‘goede’ en ‘slechte’ bacteriën in de mond. Zo bevordert Fresh4Sure een gezond mondklimaat.

Het systeem bestaat uit drie stappen:

  1. Maak de tong vrij van zwavelgas producerende bacteriën met de tongreiniger.
  2. Verwijder ‘slechte’ bacteriën in de mond door 30 seconden te spoelen  met Fresh4Sure mondspoelmiddel.
  3. Verminder de groei van nieuwe ‘slechte’ bacteriën met de Fresh4Sure tong-gel. De gel behoudt ‘goede’ bacteriën die belangrijk zijn voor de gezondheid van de mond.

Regelmatig spoelen met Fresh4Sure is effectief tegen een slechte adem én voorkomt deze, zonder de mondgezondheid aan te tasten.

Lolly’s die helpen bij de mondzorg

Ook de Healthypops zijn een nieuwe aanwinst in ons Oral Care assortiment. Deze unieke lolly’s zijn verkrijgbaar in drie heerlijke smaken, die verschillende dentale functies hebben.

Whitening en mondzorg producten

  • Kers – voor het bevochtigen van de mond bij xerostomie
  • Sinaasappel – voor een frisse adem bij halitose
  • Mint– voor een frisse adem bij halitose

De Healthypops bevatten geen suiker, gluten, zuivel, soja, noten en toegevoegde geur- en smaakstoffen. Hierdoor zijn ze zeer geschikt als verantwoord tussendoortje. Ook voor diabetespatiënten!

Ontdek alle Whitening en Oral Care producten van Cavex

Geef patiënten weer een stralende glimlach met de whitening en mondzorg producten van Cavex. Your Impression Is Our Specialty!

Benieuwd naar de rest van de producten uit ons assortiment? Neem snel een kijkje door hier te klikken.