Doorzoek de site

Of bekijk alle producten

8 augustus ’22

Cavex Whitening Whitepapers

Het bleken van tanden wordt steeds populairder, omdat tegenwoordig een mooie, natuurlijk witte glimlach voor velen goed mogelijk is. De kwaliteit, effectiviteit en veiligheid van de beschikbare bleekproducten zijn is de afgelopen jaren enorm gegroeid.

Maar laat u niet misleiden door populaire en ‘slimme’ manieren om  tanden witter te maken. Niet alle bleektechnieken zijn voor iedereen geschikt en het gebruik van de verkeerde materialen kan zelfs blijvende schade aan de tanden veroorzaken.

Cavex whitening WhitepapersDaarom hebben we de Cavex whitening Whitepapers geschreven. We leggen hierin uit hoe het bleken van tanden werkt, wat de de verschillende behandelmethoden inhouden, waar u op moet letten en wat er verwacht kan worden bij het starten van een bleekbehandeling.

Ook behandelen we enkele ’trendy bleekproducten en -technieken’ en hoe (in)effectief deze zijn. Nadat u de Whitepapers heeft gelezen bent u een expert of het gebied van whitening.

At-home whitening Whitepaper

Een van de meest populaire bleekbehandelingen van tegenwoordig is thuisbleken. Voor de patiënt wordt een op maat gemaakte bleeklepel geproduceerd die kan worden gebruikt om de tanden te bleken vanuit huis. De behandeling duurt over het algemeen ongeveer twee weken en er worden lagere concentraties waterstofperoxide (max. 6%) gebruikt. Met dit soort behandelingen kunnen uitstekende resultaten worden bereikt.

Het gehele thuisbleekproces wordt begeleid door de tandarts, wel zo prettig en veilig.  Download de Whitepaper om alles te weten te komen wat u als patiënt of tandarts moet weten. Meer weten over onze meestgebruikte thuisbleekoplossing? Klik dan hier of lees het onderzoek door tandartsen.

Cavex whitening Whitepapers

In-office whitening Whitepaper

Naast thuisbleken zijn er ook andere bleekbehandelingen mogelijk, die door de tandarts in de tandartspraktijk worden uitgevoerd. Deze behandelingen worden in-office whitening genoemd. De behandeltijd is over het algemeen een uur en er worden hogere percentages waterstofperoxide gebruikt (tot 45%). Het gewenste resultaat wordt dus sneller behaald maar neemt gedurende de tijd ook weer wat sneller af.

In-office behandelingen met hogere percentages waterstofperoxide zijn in Europa enkel toegestaan wanneer er een medische indicatie is vastgesteld door de tandarts. Welke behandeling is uiteindelijk effectiever, at-home of in-office? Download de Whitepaper voor meer informatie. Meer weten over onze in-office bleekoplossing? Klik dan hier of lees het onderzoek door tandartsen.

Meer informatie over whitening

Wilt u meer weten over onze bleekoplossingen, dan kunt u hier ons complete assortiment vinden. Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft over de Cavex whitening Whitepapers.