Doorzoek de site

Of bekijk alle producten

22 september ’22

EU MDR certificatie

Een van de belangrijkste doelen van Cavex is het voldoen aan de hoge eisen die aan medische producten worden gesteld.

Sinds de introductie van de nieuwe regelgeving voor medische hulpmiddelen 2017/745, ook wel MDR (Medical Device Regulation) genoemd, hebben we hard gewerkt om hieraan te voldoen. Cavex staat voor kwaliteit en de premium producten die wij produceren voldoen daarom aan de hoogste kwaliteitseisen. 

Medical Device Regulation

Deze verordening heeft tot doel het soepel functioneren van de interne markt voor medische hulpmiddelen te garanderen, uitgaande van een hoog beschermingsniveau voor de gezondheid van pati├źnten en gebruikers, en rekening houdend met de kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s) die in deze sector actief zijn. Tegelijkertijd stelt deze verordening hoge kwaliteits- en veiligheidseisen aan medische hulpmiddelen, teneinde tegemoet te komen aan gemeenschappelijke veiligheidsbezwaren ten aanzien van dergelijke producten.

Audit door T├ťV Rheinland

Jaarlijks ondergaat Cavex een audit door het onafhankelijke T├ťV Rheinland en dit jaar stond in het teken van de MDR certificering. Na een uitgebreide kwaliteitsinspectie┬á van meerdere dagen kunnen wij met trots melden dat we vanaf heden┬á volledig MDR gecertificeerd zijn voor Medische hulpmiddelen klasse I en IIa.

ISO certificering

Naast de MDR is Cavex Holland BV nog steeds gecertificeerd volgens ISO 9001 en ISO 13485 inclusief aanvullende eisen volgens MHLW 169 en TCP.  Daarnaast  voldoen wij ook aan de ISO22716:2007 GMP voor cosmetica en de Cosmeticarichtlijn 76/768/EEG. Dit is vereist voor de productie van onze Cavex Bite & White producten.

Meer informatie

Al onze certificeringen zijn beschikbaar op onze website. Daarnaast┬á kunt u ze vinden via websites van T├ťV Rheinland┬á en via The U.S. Food and Drug Administration.

Met de cerificeringen zorgen wij ervoor dat u altijd op Cavex kunt vertrouwen voor producten die voldoen aan de hoogste kwaliteit- en  veiligheidseisen.

Onze producten

Wilt u meer weten over onze producten? Klik dan hier voor ons volledige productassortiment of neem contact met ons op.