Doorzoek de site

Of bekijk alle producten

9 februari ’23

Shade Correction: een veilig en snel medisch hulpmiddel voor herstel van de tandkleur

Cavex staat bekend om het ontwikkelen en produceren van hoogwaardige oplossingen voor de tandheelkundige industrie. Met onze eigen Research & Development afdeling werken we altijd aan innovatieve oplossingen die voldoen aan de huidige en toekomstige behoeften van tandheelkundige professionals wereldwijd.

In-office treatment for white teeth

Voor de Europese markt ontdekten we dat er een snelgroeiende behoefte was aan een effectieve manier om de originele tandkleur te herstellen als gevolg van een medische aandoening (zoals trauma, minocycline-vlekken of tetracycline) of als gevolg van verkleuring, bijvoorbeeld door koffie drinken, rode wijn of roken.

Medisch herstellen van tandkleurDit resulteerde in de ontwikkeling van Cavex Bite&White Shade Correction. Een veilig en zeer effectief medisch in-office systeem dat wordt gebruikt voor kleurcorrecties van vitale en avitale elementen. De behandeling  vindt na  beoordeling van de tandarts plaats in de tandartspraktijk. Met slechts 3 toepassingen in één behandelingssessie van ongeveer 45 minuten, kan de originele tandkleur van een patiënt herstelt worden.

Waarom Cavex Bite&White Shade Correction

Als tandarts kunt u te maken krijgen met patienten die een gele of grijze tandkleur hebben. Soms is dit te wijten aan een medische aandoening. Tetracycline kan bijvoorbeeld de oorzaak zijn van tandverkleuring die patiënten ervaren. Maar ook avitale elementen als gevolg van trauma zijn een veelvoorkomende reden voor een tandheelkundige behandeling om de oorspronkelijke tandkleur te herstellen. In deze gevallen kan het een goed idee zijn om een  in-office behandeling te starten. Dit is waar Cavex Bite&White Shade Correction voor is ontwikkeld. De behandeling is snel, zeer effectief en onder de volledige controle van de tandarts.

Revolutionaire gelMedisch herstellen van tandkleur

De gel die wordt gebruikt in het Shade Correction System bevat 25% Hydrogen Peroxide Superior. Deze revolutionaire gel, ontwikkeld en gepatenteerd door Cavex, is gebaseerd op reactieve zuurstof die wordt toegevoegd in de vorm van gestabiliseerde en ingekapselde waterstofperoxide. Bij contact met speeksel valt de zuivere waterstofperoxide in de HPS-gel snel uiteen in zuurstof en water. Bij dit proces komen vrije radicalen vrij die de dubbele koolstofbindingen aantasten die de oorzaak zijn van de meeste verkleuringen in de tand.

Door de unieke formule werkt HPS-gel extreem snel, waardoor de behandeltijd tot een minimum wordt beperkt en het risico op tandgevoeligheid wordt verkleind. De thermo-omkeerbare eigenschappen van de gel zorgen ervoor dat deze tijdens de behandeling goed op de elementen blijft zitten, waardoor het eindresultaat wordt gemaximaliseerd. Het systeem bestaat uit een unieke applicatorpen met een kwastje voor maximale controle tijdens het aanbrengen en een beschermende barrier voor de bescherming van het omliggende zachte weefsel.

Klasse I medisch hulpmiddel

Cavex Bite&White Shade Correction is een Klasse I Medisch Hulpmiddel en voldoet volledig aan de nieuwe Europese verordening medische hulpmiddelen 2017/745, ook wel bekend als MDR.

Shade Correction stelt tandartsen in staat om een snelle, effectieve en veilige medische ingreep te bieden om de oorspronkelijke tandkleur te herstellen.

Meer weten over Cavex Bite&White Shade Correction?

Klik hier voor meer informatie of neem gerust contact met ons op.