Probleemloos bleken!

Een mooie glimlach is een van de meest aantrekkelijke kenmerken van mensen. Het streven naar witte tanden is dan ook de basis van een van de meest gevraagde kosmetische handelingen in de wereld. Anderzijds heeft het bleken van tanden ook een twijfelachtige reputatie vanwege de associatie met pijn en schade aan gezond tandweefsel. Is die reputatie terecht? Tot op zekere hoogte is het antwoord - helaas - bevestigend. Veel bleekproducten op de markt leveren inderdaad de vervelende zaken op waarvoor veel mensen bang zijn. Heel hoge concentraties waterstofperoxide en te lage pH-niveaus zijn meestal de grootste schuldigen in die gevallen waarbij mensen een slechte ervaring hadden met het bleken van tanden. Onderzoek heeft aangetoond dat het bleken van tanden weliswaar iets sneller kan verlopen bij toepassing van hoge waterstofniveaus, maar dat de hoge concentratie anderzijds gevoeligheid kan veroorzaken, in combinatie met een verhoogde kleurterugval. Dus, hoe nu verder? 

Uniek systeem voor het bleken van tanden

Cavex heeft het unieke ABC-bleeksysteemontwikkeld, waarbij AB&C staan voor 'Activeren', 'Bleken' en 'Conditioneren'. Met het volgen van die drie stappen staat Cavex garant voor een uiterst effectieve, veilige en bovenal pijnloze bleekbehandeling.

Hoe werkt het?

Activeren is de eerste stap en hiervoor wordt Cavex Bite&White StainLess toegepast. Deze verfrissingspasta vervult twee functies. Dit product is verbluffend goed in staat om oppervlaktevlekken en tandplak te verwijderen, waarbij het bleekproduct in direct contact met het glazuur is. Cavex Bite&White StainLess heeft tevens de bijzondere eigenschap dat de pH-waarde in de mond wordt verhoogd waardoor de bleekgel sneller werkt. 

Bleken wordt gedaan met behulp van Cavex Bite&White, een bewezen, effectief en vooral veilige bleekgel met 16% carbamideperoxide (staat gelijk aan 6% waterstofperoxide). De toevoeging van natriumfluoride werkt mee aan de versterking van het glazuur terwijl kaliumnitraat meehelpt om eventuele gevoeligheid te voorkomen. Bij een behandeling van slechts 30 tot 60 minuten is Cavex Bite&White al werkzaam; het is niet nodig om het langer in de mond te houden. Uitdroging van glazuur - die ook gevoeligheid kan veroorzaken - wordt zo voorkomen.

Conditioneren wordt uitgevoerd met Cavex Bite&White ExSense. Cavex Bite&White ExSense biedt een snelle en langdurige vrijwaring van gevoelige tanden dankzij een revolutionaire cocktail van hydroxyapatiet en een zogenaamde 'hydro-dispersing clay'. De unieke eigenschappen van de 'hydro-dispersing clay' zorgen voor een versnelde verspreiding en versterkte penetratie van het hydroxyapatiet. Dankzij de synergetische samenstelling van Cavex Bite&White ExSense dringt de hydroxyapatiet extra diep door in de tubuli en 'microscheurtjes' in het glazuur. Dit betekent dat de gebieden die gevoeligheid veroorzaken, volledig worden afgesloten; tevens vindt er een kristallisatieproces plaats dat bijdraagt aan herstel van de micro-hardheid en het remineralisatieproces versnelt. 

Conclusie

 

Met het Bite&White ABC-systeem heeft Cavex een veilig bleeksysteem ontwikkeld, dat garant staat voor fantastische resultaten zonder risico en zonder gevoeligheid. Vandaar het motto van Cavex:  'Probleemloos bleken'.

Website design & development by Picturae