Doorzoek de site

Of bekijk alle producten

Over ons

Al sinds 1908 werkt Cavex actief aan het bedenken en fabriceren van oplossingen binnen de dentale branche. Ieder nieuw product is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen R&D, Regulatory, Productie, Marketing, Sales en Logistiek. Dit stelt Cavex in staat om kwalitatief hoogwaardige nieuwe producten te ontwikkelen.

Cavex: fabrikant voor dentale professionals sinds 1908

Met Haarlem als vaste thuisbasis, bedenkt én fabriceert Cavex al sinds 1908 innovatieve oplossingen binnen de dentale branche. Sindsdien staan we bekend als fabrikant van topproducten met gegarandeerde kwaliteit. Ontdek hier waar het verhaal van Cavex begon en hoe twee ambitieuze Haarlemse apothekers de basis legden voor één van de grootste dentale fabrikanten ter wereld.

Apothekers Keur en Sneltjes

In 1908 was er maar één oplossing voor gebitsproblemen: extractie. De Haarlemse apothekers Keur en Sneltjes dachten dat de extractie een stuk aangenamer gemaakt kon worden voor patiënten onder lokale anesthesie. En zo werd het eerste dentale product geboren: Selectocaine anesthesievloeistof.

'Cavex Zilver Amalgaam'

Met de groei van het aantal beschikbare materialen, verschoof het behandeldoel van ‘extractie’ naar ‘behoud en restauratie’. De firma Keur & Sneltjes ontwikkelde een revolutionair vulmiddel: amalgaam. Nu gaatjes (caviteiten) tot het verleden behoorden (ex), ontstond de naam Cavex. Later splitste de firma in twee identiteiten: ‘Keur & Sneltjes’ en ‘Cavex Holland’.

Your Impression
Is Our Specialty

Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een toonaangevende fabrikant in de dentale wereld. Met betrouwbare producten van topkwaliteit helpen we dentale professionals om hun dagelijkse werkzaamheden zo goed mogelijk uit te voeren.

Cavex is er ook voor de consument, met effectieve en veilige oplossingen op het gebied van halitose en whitening. Onder het motto ‘Your Impression Is Our Specialty’ verzekeren we dat ook de consument altijd een goede indruk maakt. Door deze sterke drive zijn we op meerdere gebieden de benchmark, al sinds de introductie van het CA37 alginaat.

De kracht van samenwerking

Voor het ontwikkelen van nieuwe producten, maar ook het perfectioneren van bestaande producten, hebben we nauw contact met tandartsen, universiteiten en belangrijke opinieleiders. Zo blijft Cavex koploper in de dentale industrie en blijven we in staat wereldwijd dentale professionals te ondersteunen bij hun dagelijkse werkzaamheden.

Het geheim van Cavex

Het ervaren team van goedopgeleide mensen is de sleutel tot ons wereldwijde succes. De dentale wereld verandert snel en de professionals binnen Cavex veranderen minstens net zo snel mee. Daarbij hebben we hechte partnerschappen met dealers over de hele wereld. Wij leveren de beste producten en ondersteunen hen met promoties en product training.

Cavex Brand Book

Wilt u meer lezen over de rijke historie, maar ook de toekomstvisie van Cavex? Lees dan het complete Cavex Brand Book!