Doorzoek de site

Of bekijk alle producten

De toekomst in dental: Oral Care

Cavex voor een gezonde en frisse mond

Cavex oral care producten voor een gezonde en frisse mond

Om een slechte adem te voorkomen, is het goed schoonhouden van de mond en tanden essentieel. Steeds meer mensen zijn zich hiervan bewust, waardoor de vraag naar effectieve mondverzorgingsproducten  toeneemt. Cavex biedt de oplossing met diverse innovatieve oral care producten, waarmee halitose voorkomen kan worden.

Wat is halitose?

Halitose is een conditie waarbij de adem van een patiënt een zeer onaangename geur bevat door een overvloed aan ‘slechte’ bacteriën. Tachtig procent van de mond bestaat uit zacht weefsel, samen met de relatief hoge temperatuur een ideale plek voor bacteriën om zich te vermenigvuldigen. De zwavelgassen die deze bacteriën produceren zijn veelal de oorzaak van een onaangename mondgeur.

Veel mensen krijgen met halitose te maken, een groot deel zelfs wekelijks. Het is een veelvoorkomend probleem. Grondig en consequent tandenpoetsen alleen, is in veel gevallen niet voldoende. Alleen met een goede totale mondverzorging kan halitose voorkomen worden.

Slechte adem verhelpen met een goede mondverzorging

Halitose is voor 85% toe te wijzen aan slechte mondgezondheid. Andere oorzaken zijn roken, genetische aanleg, droge mond en medicijngebruik. De oral care producten van Cavex zijn erop gericht de mondgezondheid te verbeteren. Hieronder twee van onze innovatieve systemen.

Cavex Fresh4Sure

Cavex Fresh4Sure : een innovatief 3-staps mondverzorgingssysteem dat een gezond mondklimaat bevordert. Het systeem herstelt op natuurlijke wijze de balans tussen ‘goede’ en ‘slechte’ bacteriën in de mond. Dit is essentieel voor een gezonde mond en een frisse adem.

Cavex Fresh4Sure bestaat uit een tongschraper, mondspoelmiddel en tong-gel. De patiënt gebruikt deze middels de volgende drie stappen:

  1. Maak de tong schoon met de tongschraper.
  2. Verwijder bacteriën in de mond met het mondspoelmiddel.
  3. Voorkom de aangroei van nieuwe ‘slechte’ bacteriën met de tong-gel.

Cavex Healthypops

Cavex Healthypops  is de nieuwste aanwinst in het oral care-assortiment. Dit zijn lolly’s zonder suiker, maar mét een dentale functie. De Healthypops zijn verkrijgbaar in de smaken kers, sinaasappel en mint. De lolly’s bevatten een effectief bestanddeel voor het bevochtigen van de droge mond en het bijdragen aan een frisse adem. Ze zijn ook zeer geschikt als verantwoord tussendoortje! Daarbij zijn de lolly’s ook veilig voor diabetespatiënten, doorat ze geen suiker, gluten, zuivel, soja, noten en toegevoegde geur- en smaakstoffen bevatten.

Cavex Oral Pre Rinse

Met  Cavex Oral Pre Rinse heeft Cavex een uniek pre-procedureel mondspoelmiddel ontwikkeld voor gebruik in tandartspraktijken. Het combineren van wetenschappelijke kennis met onze jarenlange ervaring op het gebied van waterstofperoxide en mondwater heeft geresulteerd in een effectieve en patiënt vriendelijke pre-procedurele mondspoeling die het risico op de verspreiding van virussen, inclusief het coronavirus, aanzienlijk verkleint.

Het innovatieve Cavex Oral Pre Rinse spoelmiddel is direct klaar voor gebruik. Het product wordt geleverd in flessen van 500 ml met een geïntegreerde doseercup. Elke fles is voldoende voor ongeveer 50 spoelbeurten. Bestel direct door  hier  te klikken.

Ontdek het complete assortiment van Cavex

Benieuwd naar de andere oral care producten van Cavex? Neem een kijkje bij de categorie  Oral Care en lees alles over onze innovatieve systemen.