Doorzoek de site

Of bekijk alle producten

1 december ’20

Nieuw! Cavex ExSense: Effectief tegen tandgevoeligheid!

Bijna de helft van de Nederlanders heeft weleens last van gevoelige tanden. Tandgevoeligheid kan erg vervelend zijn. Vaak treedt de gevoeligheid op tijdens het eten of drinken van warme of koude voedingsmiddelen. Maar wat is de oorzaak van gevoelige tanden?

Er zijn verschillende oorzaken van gevoeligheid van de tanden. Gevoelige tanden treden meestal op als gevolg van tanderosie en blootliggend dentine.  Het tandvlees kan terugtrekken door bijvoorbeeld een ontsteking of te hard poetsen. Hierdoor komt het tandbeen bloot te liggen. Het tandbeen is poreus en wanneer het in aanraking komt met kou of warmte, dan geeft dit een prikkel op de tandzenuwen. Dit zorgt voor een vervelend gevoel. Cavex ExSense is zeer effectief tegen tandgevoeligheid.

Nu ook verkrijgbaar als desensibilisator met medisch keurmerk
Door het succes van ExSense als conditioner in de Cavex Bite&White ABC Masterkit is ExSense nu ook los verkrijgbaar als desensibilisator met een medisch keurmerk. De desensibilisator zorgt voor langdurige verlichting van gevoelige tanden. Niet alleen door acute gevoeligheid te minimaliseren, maar ook door chronische gevoeligheid te verminderen en eventuele gevoeligheid te voorkomen.

Unieke samenstelling
De unieke samenstelling, op basis van 2% pure hydroxyapatiet met een hydro-dispergerende sol, dringt diep door in de tubuli en microscheurtjes in het glazuur. Hierdoor sluit het gevoelige plekken volledig af. De toevoeging van kaliumnitraat draagt ook bij aan de remineralisatie en herstelt de microhardheid van de elementen.

De prettig smakende gel kan op 2 manieren worden aangebracht: door zacht inwrijven met de vinger of door het in een bitje te dragen voor ongeveer tien minuten.  Dankzij de natuurlijke samenstelling kan de patiënt het product onbeperkt thuis gebruiken. Zo neemt de patiënt voorgoed afscheid van gevoelige tanden!

Kenmerken:

  • Diepe penetratie van hydroxyapatiet in de tubuli en microscheurtjes in het glazuur
  • Voorkomt en vermindert de gevoeligheid van de tanden
  • Versnelt het remineralisatieproces
  • Aangename (munt) smaak
  • Te gebruiken in zowel de praktijk als thuis

Kijk voor meer informatie op de productpagina. Kijk op onze pagina  distributeurs waar het product verkrijgbaar is.  Voor consumenten is het product verkrijgbaar via  Tandwinkel.nl  en via Plein.nl. Gebruik dus Cavex ExSense tegen tandgevoeligheid!