Doorzoek de site

Of bekijk alle producten

1 december ’19

Cavex Outline nog altijd dé oplossing voor rebasing en relining.

Cavex Outline is al een aantal jaren op de markt. Cavex Outline is een afdrukpasta speciaal bedoeld voor rebasing en relining van kunstgebitten.

Cavex Outline voor rebasing en relining

Patiëntvriendelijk
Cavex Outline is gebaseerd op natuurlijke ingrediënten en bevat geen eugenol. Daarom veroorzaakt het geen irritatie, prikkelend of branderig gevoel bij contact met de zachte weefsels. Cavex Outline heeft van nature een aangename geur en is volledig uitgehard na 3 minuten dankzij de intra-orale snap set. Na verwijdering uit de mond laat het geen residu achter op gehemelte of ander zacht mondweefsel.

Perfecte pasvorm
Dentale professionals gebruiken siliconen vaak voor rebase of relining aangezien ze al in veel tandartspraktijken aanwezig zijn. Siliconen zijn echter voornamelijk ontwikkeld voor C&B impressies. De viscositeit van siliconen is niet geoptimaliseerd voor rebase-afdrukken en na uitharding zijn de siliconen te flexibel. Dit veroorzaakt vaak een niet-exacte indicatie van de resorptieplek waardoor een prothese vaak niet direct past. Hierdoor moet de dentale professional in de meeste gevallen opnieuw aan het werk, zodat de patiënt prothese zonder irritatie kan dragen.

Ideale eigenschappen
De blauw-witte pasta met een fijne structuur zorgt ervoor dat u binnen 30 seconden na het mengen een homogene pasta heeft. Het thixotrope mengsel zal gemakkelijk vloeien onder de minste druk. Hierdoor kunnen wij een nauwkeurige registratie van al het zachte weefsel garanderen zonder vervorming van het zachte weefsel. Het biedt voldoende tijd om verschillende mondbewegingen te simuleren, hetgeen de resorptie perfect aangeeft. Bij uitharding van Cavex Outline is de afdruk niet elastisch en heeft deze een hoge eindhardheid. Hierdoor kan de gebruiker de afdruk vormen en modelleren zonder af te brokkelen of te scheuren. Het model is minimaal 7 dagen stabiel en vertoont een uitstekende gipsverdraagzaamheid.

Evidence-based
Vele trouwe en enthousiaste gebruikers in de prothesewereld gebruiken al jaren Cavex Outline. Het laat zien dat het een duidelijk voordeel heeft ten opzichte van siliconen en andere elastische afdrukmaterialen. Omdat de onderkaak gevoeliger is voor pasfouten dan andere plaatsen in de mond, is het essentieel om ongewenste drukpunten op te sporen en te verwijderen voordat u de prothese afwerkt. Volgens tandarts Eddy de Valck is Cavex Outline een specialistisch product dat de best mogelijke resultaten geeft. Hij adviseert collega’s om de voordelen van dit product te ontdekken. Deze kunt u nu bekijken in de Cavex Outline instructievideo.

Wilt u meer informatie over Cavex Outline en rebasing en relining, ga dan naar onze productpagina.