Doorzoek de site

Of bekijk alle producten

4 juli ’23

NIEUW! Cavex Prophypaste

Aanslag, tandplak en bacteriƫn spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van gingivitis, parodontitis en gaatjes. Daarom is professionele verwijdering een belangrijk onderdeel van het behoud van een goede mondgezondheid. Speciaal hiervoor is Cavex ProphyPaste ontwikkeld, gebaseerd op jarenlange ervaring in pastatechnologie om het beste product voor profylactische behandelingen te bieden aan tandheelkundige professionals.

Cavex ProphyPaste is zeer effectief in het verwijderen van aanslag en verkleuringen dankzij de unieke mix van verschillende silicakorrels. Cavex ProphyPaste is verkrijgbaar met twee verschillende RDA-eigenschappen: Regular en Fine.

Cavex ProphyPaste RegularĀ heeft een hogere abrasiviteit met een RDA van 130 tot 150. Daarom is het perfect voor een grondige reiniging, met behoud van een gladde afwerking. Het heeft een lichtblauwe kleur met een verfrissende muntsmaak.

Cavex ProphyPaste FineĀ heeft een lagere abrasiviteit met een RDA van 50 tot 60. Daarom is het perfect voor de zachte reiniging met een hoog polijstend effect en zeer geschikt voor gebruik op implantaten, kronen en bruggen. Het wordt geleverd in een roze kleur met een aangename cranberrysmaak.

Beide pastaā€™s zijn pH-neutraal en bevatten fluoride, anti-aanslag en antibacteriĆ«le componenten. De pastaā€™s worden geleverd in een tube met een flip-dop waardoor de tubes gemakkelijk met Ć©Ć©n hand te openen en te sluiten zijn. Door de ideale consistentie is de pasta gemakkelijk aan te brengen en spat niet. Na de behandeling kan de pasta gemakkelijk worden weggespoeld zonder resten achter te laten, waardoor het ook een uitstekende pre-conditioner is voor een bleekbehandeling.

Cavex ProphyPaste bevat geen harde partikels, waardoor het veilig is voor het tandglazuur en het gevoel van zanddeeltjes in de mond bij de patiƫnt na de behandeling wordt voorkomen. Dus naast uitstekende reinigings- en polijstresultaten is Cavex ProphyPaste veilig, gebruiksvriendelijk, prettig voor de patiƫnt en verpakt op een manier die bijdraagt aan een duurzamere toekomst.

Meer weten over dit product? Klik hier