Doorzoek de site

Of bekijk alle producten

Cavex: The Best Alginates in the World

Cavex: de beste alginaten

superieure afdrukmaterialen voor de tandheelkunde

Ruim zeventig jaar research en ervaring leidde tot betrouwbare, hoogwaardige alginaten. Dagelijks gebruiken tienduizenden professionals Cavex alginaten bij behandelingen. Cavex CA37 is wereldwijd uitgegroeid tot de benchmark, maar sindsdien heeft Cavex nog vier unieke nieuwe alginaten ontwikkeld.

Cavex CA37: het begin van Cavex alginaten

Om het succes van onze afdrukmaterialen in de tandheelkunde te achterhalen, gaan we bijna 70 jaar terug in de tijd. Cavex CA37, calciumalginaat met receptnummer 37, was de eerste die op de markt verscheen. Nu, meer dan een halve eeuw later, wordt dit allround alginaat nog in duizenden tandartspraktijken over de hele wereld gebruikt.

Kwaliteit boven alles

Veiligheid, betrouwbaarheid en nauwkeurigheid: dat zijn de drie onmisbare pijlers bij afdrukmaterialen in de tandheelkunde. Om te garanderen dat Cavex alginaten altijd aan de strengste kwaliteitscriteria voldoen van organisaties als ISO en ADA, voeren we in meerdere fases kwaliteitscontroles uit. Zowel voor, tijdens als na de productie controleren we de kwaliteit van het materiaal.

Daarbij voeren we dagelijks research uit en zijn we altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied. Zo streven we keer op keer naar absolute perfectie.

De eigenschappen van Cavex alginaten

Cavex alginaten voldoen niet alleen aan de strengste kwaliteitscriteria, ze overtreffen ze. Om de allerbeste kwaliteit te leveren, stellen wij nog hogere eisen op voor onze materialen. Deze zijn onder te verdelen in drie eigenschappen. Deze eigenschappen vind je terug op de verpakkingen.

Scheurbestendig en sterk

  • Scheurbestendigheid minimaal 2,5 x ISO/ADA-criterium
  • Minimaal twee keer uit te gieten
  • Geen re-work

Snap-set

  • Voorspelbare verwerkingstijd
  • In korte tijd volledig uitgehard
  • Minimaal belastend voor de patiënt

Vijf jaar houdbaar

  • Tot perfectie doorontwikkeld
  • Hoogste grondstofkwaliteit
  • Zeer hoge stabiliteit
  • Vijf jaar lang perfecte afdrukken

Ontdek al onze alginaat afdrukmaterialen

Met onze gecombineerde kennis en ervaring hebben we de afgelopen jaren ons assortiment uitgebreid. Zo ontwikkelden we Cavex Orthotrace voor orthodontische praktijken. Dit alginaat werkt extra snel en heeft een kindvriendelijke fruitsmaak. Vereist een behandeling meer nauwkeurigheid? Dan is Cavex Cream de beste keuze. Dankzij een combinatie van zeer hoge elasticiteit en een extreem hoge detailweergave van 5 µm is dit product ongeëvenaard als het aankomt op precisie. Al vier jaar op rij  wordt Cream door het toonaangevende Dental Advisor bekroond met de titel ‘Dental Advisor Top Winner Award’.

Bekijk al onze tandheelkundige afdrukmaterialen en ontdek de unieke eigenschappen van ieder product.