Doorzoek de site

Of bekijk alle producten

9 augustus ’21

Cavex Holland: innovatie sinds 1908!

Cavex Holland heeft een rijke historie. In het begin van de 20e eeuw stond tandheelkunde nog in de kinderschoenen. Het gangbare antwoord op een tandprobleem was dan ook nog ‘extractie’. In 1908 ontwikkelden de Haarlemse apothekers Keur en Sneltjes een middel om de extracties iets minder onaangenaam te maken: Selectocaïne anesthesievloeistof. Hiermee was het eerste product van de organisatie ‘Keur & Sneltjes’, waaruit later Cavex Holland voortkwam, geboren. Vanaf dat moment zijn verschillende producten ontwikkeld om steeds weer aan de actuele vraag binnen de dentale professie te beantwoorden.

Cavex Holland: innovatie sinds 1908

Jaren ’30: opmars van amalgaam
In de jaren dertig van de vorige eeuw is toen ingezet op export. Met name het product ‘Cavex Zilver Amalgaam’ veroverde de wereld snel. In de jaren vijftig is het product ontwikkeld dat tot op de dag van vandaag de benchmark is voor alginaat afdrukmaterialen: Cavex CA37. Bij de opsplitsing van de organisatie in de jaren zeventig ontstonden twee bedrijven: ‘Keur & Sneltjes’ en ‘Cavex Holland’. Sindsdien is Cavex Holland blijven innoveren en is er een breed assortiment aan vooruitstrevende producten ontwikkeld in de fabriek die van oudsher is gevestigd in Haarlem. Inmiddels zijn er nog vier verschillende alginaten. Verder zijn er verschillende toebehoren voor de juiste opslag en verwerking van alginaat ontwikkeld.

Komst van  Cavex Bite&White
In 2010 is de eerste ‘Cavex Bite&White’ whitening oplossing ontwikkeld. Ook op het gebied van whitening is sindsdien een indrukwekkend assortiment opgebouwd. Dit zetten tandartsen over de hele wereld, naar volle tevredenheid van henzelf en hun patiënten, in. De laatste ontwikkelingen binnen Cavex zijn op het gebied van Oral Care. Voorbeelden hiervan zijn de Fresh4Sure 3-stap halitose-oplossing en het pre-procedurele mondspoelmiddel Cavex Oral Pre Rinse.

Cavex Cream alginaat: vier jaar aaneen Dental Advisor Top Award Winner!Cavex Holland: innovatie sinds 1908
Alginaat is de kern van Cavex. Dit vertaalt zich dan ook in onze slogan “Your Impression Is Our Specialty!”. Iedere dental professional heeft wel eens met Cavex alginaat gewerkt, tijdens de studietijd of in de praktijk. Er zijn inmiddels vijf alginaten met ieder specifieke en unieke eigenschappen. Ons nieuwste alginaat is Cavex  Cream. Dit staat bekend om de detailweergave en nauwkeurigheid. De FDA stelt dat een dental alginaat een minimale detailreproductie moet hebben van 50µm. De meeste alginaten hebben dan ook 50, soms 25 µm. Alleen Cavex Cream heeft een detailweergave van slechts 5µm. Daarmee is de precisie vergelijkbaar met die van een siliconen afdrukmateriaal (5-15 µm). Naast de detailweergave onderscheidt Cavex Cream zich door de hoge treksterkte en flexibiliteit. En zoals de naam al impliceert, laat Cavex Cream zich eenvoudig mengen tot een gladde crème-achtige mix. De ideale viscositeit en de frisse bubblegum geur maken het nemen van de afdruk aangenamer voor de patiënt. Deze uitzonderlijke eigenschappen hebben ervoor gezorgd dat Cavex Cream Alginaat al vier jaar achter elkaar door The Dental Advisor is uitgeroepen als Top Award Winner. Daar zijn wij trots op en wij blijven als toonaangevende fabrikant ons uiterste best doen om betrouwbare producten van topkwaliteit te ontwikkelen.

 

Snel schakelen tijdens de COVID-19 pandemie: ontwikkeling Cavex Oral Pre Rinse
De uitbraak van COVID-19 heeft veel veranderd. En Cavex veranderde natuurlijk mee! De ontwikkeling van ons meest recente product is daar een mooi voorbeeld van. Nog nooit is er binnen Cavex in zo’n korte tijd een nieuw product bedacht, ontwikkeld, getest en geïntroduceerd. Uit verschillende wetenschappelijke studies bleek dat pre-procedureel spoelen met waterstofperoxide het aantal virusdeeltjes in de mond vermindert. Als fabrikant van whitening materialen op basis van waterstofperoxide en een mondspoeling tegen halitose (Fresh4Sure), beschikt Cavex over zowel kennis van de toepassing van waterstofperoxide als de productie van een mondspoelmiddel. Dit heeft geresulteerd in Cavex Oral Pre Rinse. Een pre-procedureel mondspoelmiddel waarin de antivirale werking van waterstofperoxide gecombineerd is met de antiseptische kracht van mondspoelmiddelen. Voorafgaand aan de behandeling 30 tot 60 seconden spoelen met Cavex Oral Pre Rinse kan verspreiding van virussen, waaronder Corona, in de praktijk actief tegen gaan.

10 jaar Cavex Bite&White whitening materialen
In datzelfde Coronajaar heeft Cavex ook een mijlpaal gevierd. Al sinds 2010 zijn wij actief op het vlak van whitening. Sindsdien zijn er meerdere Bite&White producten ontwikkeld. In de afgelopen 10 jaar is het portfolio dan ook uitgegroeid tot een compleet assortiment voor effectieve en veilige whitening behandelingen die ieder duurzame resultaten opleveren. Al jaren is het belangrijkste whitening product de Cavex Bite&White ABC Masterkit. Gebruikers kunnen middels een op maat gemaakte bleeklepel veilig en effectief bleken in drie stappen: Activeren, Bleken, Conditioneren. Daarnaast zijn er losse syringes en een 3 Syringes pack beschikbaar voor touch-up behandelingen. Een instapklare oplossing zijn de ‘Ready 2 Use’ voorgevulde, universele bleeklepels. Voor buiten de EU is onlangs een In-Office variant geïntroduceerd op basis van 25% Hydrogen Peroxide Superior. Dit is een unieke temperatuurstabiele gel die door Cavex is ontwikkeld en gepatenteerd. Omdat een whitening product binnen de EU maximaal 6% waterstofperoxide mag bevatten, zijn de In-Office producten hier niet verkrijgbaar. Maar de revolutionaire HPS bleekgel is, met 6% waterstofperoxide, wel terug te vinden in de Ready 2 Use bleeklepels. Zo is er overal en voor iedereen een passende whitening oplossing in het Bite&White portfolio en kan iedere tandarts patiënten helpen aan een stralende lach met een natuurlijk wit gebit.

Verdere uitbreiding whitening: Whitening Production Center op de Fustweg!
Op het vlak van whitening blijft Cavex ontwikkelen. Lachen is gezond en geeft ons zelfvertrouwen een boost. Steeds meer mensen willen dan ook een mooie glimlach met natuurlijk witte tanden. Dit resulteert in een wereldwijde toename van de vraag naar effectieve en verantwoorde whitening behandelingen. Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen, is onze fabriek onlangs uitgebreid. In het pand tegenover ons hoofdkantoor in Haarlem bevindt zich nu ons Whitening Production Center, dat volledig is toegespitst op de productie van onze whitening oplossingen. Zodra dat weer mogelijk is, hopen wij u weer in Haarlem te verwelkomen voor events, lezingen, workshops en nascholingen. Dan kunt u zelf een kijkje achter de schermen nemen bij de enige echte Nederlandse, dentale fabrikant!