Doorzoek de site

Of bekijk alle producten

13 april ’22

De groeiende vraag naar alginaat, in een tijd van digitalisering

In de jaren ‘50 van de vorige eeuw werd een revolutionair afdrukmateriaal geïntroduceerd in de dentale branche: alginaat. De combinatie van alginezuur, calciumsulfaat en vulmiddelen bleek ideaal voor het maken van een vrijwel exacte kopie van de mondsituatie van de patiënt.

Groeiende vraag naar Cavex alginaat

Sindsdien zijn er talloze technieken en toepassingen ontwikkeld met alginaat. Door de opkomt van Computer Aided Design en Computer Aided Manufacturing (CAD/CAM) in de jaren ’90 leken de dagen voor alginaat geteld. Maar dat bleek niet het geval…

Premium alginaat gemaakt door specialisten

Met de ontwikkeling van Cavex CA37 alginaat in de jaren ’50 was Cavex een echte pionier op het gebied van alginaat.  Inmiddels is Cavex CA37 uitgegroeid tot een wereldwijde standaard en wordt het nog dagelijks door tienduizenden tandartsen gebruikt. Maar bij Cavex staat de ontwikkeling nooit stil. Inmiddels bieden we een assortiment van vijf verschillende alginaten met ieder hun eigen karakteristieken. Ook is er een compleet systeem ontwikkeld voor de perfecte opslag en verwerking van alginaat. Dus hoewel de verwachting was dat de vraag naar alginaat zou afnemen, zien wij bij Cavex nog ieder jaar een groeiende  vraag. Die groei is zelfs zo constant dat wij besloten hebben onze alginaatproductie op te schalen, zodat we nu en in de toekomst aan de vraag kunnen blijven voldoen.

Productiecapaciteit alginaat stapsgewijs verhogenGroeiende vraag naar Cavex alginaat

Begin dit jaar zijn de eerste wijzigingen aan de alginaat productielijn doorgevoerd. Het transportsysteem van het alginaat door de productielijn heen is vernieuwd en ook het smaakstoffendoseerstation is vervangen waardoor de capaciteit ervan ruim verdubbeld is. Maar het meest in het oog springend is de vervanging van ‘Bunker 2’, een essentieel onderdeel van de productielijn. In Bunker 2 worden alle poeder grondstoffen verzameld en afgewogen voordat deze vermengd worden met ingrediënten als smaakstoffen en oliën. De nieuwe Bunker 2 is, evenals de complete alginaat  productielijn, in nauwe samenwerking met een machinebouwer, speciaal voor ons ontworpen. En niet alleen is de capaciteit van de bunker ruim verdubbeld. Door het slimme ontwerp is de doorvoer vanuit de bunker aanzienlijk efficiënter dan voorheen.

klaar voor de toekomst

Met deze belangrijke eerste stappen in de upgrade van onze alginaatproductie kunnen wij blijven voldoen aan de groeiende vraag naar premium kwaliteit alginaat van tandartsen over de hele wereld.

Wilt u meer informatie? Klik hier om meer te weten te komen over onze premium alginaten, of neem contact met ons op.

Heeft u interesse in een klinische evaluatie van ons nieuwste alginaat door een team van tandartsen, klik dan hier.